Porto Palermo

Ndodhet në Bashkinë Himarë. Ka një sipërfaqe totale prej 2,068 ha.Është propozuar për t’u kategorizuar si peizazh i mbrojtur. Vendet për t’u vizituar:
Kepi i Alpunit (1), Gjiri i Llamanit (2), Kepi i Kavadorit (3), Gjiri i Armeridhës (4), Shpella e Porto Palermos (5), Kalaja e Porto Palermos (6), Kisha e Shën Nikollës (7), Kepi i Panormës (8), Gjiri i Gravës (9), Baza e nëndetëseve (10). Bimësia që rritet në këtë zonëështë e shumëllojshme dhe mund të veçohen formacionet me Euphorbia, pyjet e dominuara nga Quercus ithaburen, bimësia e shkëmbinjve bregdetare, livadhet me Posidonia oceanica si dhe formacione të koralogjeneve.

Primary Color

Secondary Color

https://bregdeti.gov.al/wp-content/themes/yachtsailing