Header image

Projekti “WELCOME”

Agjencia Kombëtare e Bregdetit po zbaton projektin WELCOME “Water Landscapes sustainability through reuse of Marine litter”…

 

Read more

hire_us

Shqipëria Solidare

Qeveria shqiptare përmes faqes https://e-albania.al/dhuro/ krijon mundësi që çdo fond i dhuruar të shkojë në llogarinë …

Read more

our_fleet

PUBLIKIME

Klinoni butonin Read More per te pare publikimet tona.

 

Read more

our_fleet

Cilësia e Ujit

– Cilësia e ujërave larëse është shumë e mirë në plazhin e Divjakës, Velipojës, Tales, Shëngjinit, Gjiri i Lalzit, Golemit…

 

Read more

Agjencia Kombëtare e Bregdetit

Për të arritur një menaxhim dhe mbrojtje më të mirë të pasurive natyrore bregdetare si dhe promovimin e vendit si destinacion turistik, me vendim të Këshillit të Ministrave nr.31 st 22.01.2014, krijohet Agjencia Kombëtare e Bregdetit.

 

  AKB-ja organizohet në dy nivele:

  1. a) në nivel qendror, nëpërmjet drejtorisë qëndrore;
  2. b) në nivel rajonal, nëpërmjet 4 (katër) agjencive rajonale.

AKB-ja ka për mision mbrojtjen dhe  zhvillimin e një mjedisi të qëndrueshëm të zonës bregdetare, nëpërmjet monitorimit dhe kontrollit të të gjithë potencialit ekzistues të zonës bregdetare e detare dhe pasurive mjedisore që përfshihen brenda saj, si dhe kontrollin e veprimtarive turistike në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë në funksion të zhvillimit të qëndrueshëm të turizmit.

KOMPETENCAT/PËRGJEGJËSITË FUNKSIONALE TË AGJENCISË KOMBËTARE TË BREGDETIT:
– Sigurimin e performancës në zonat bregdetare;
– Organizimin e punës për menaxhimin e integruar të zonës bregdetare;
– Organizimin e punës për nxitjen e investimeve në zonën bregdetare;
– Organizimin e punës për bashkërendimin e programeve, të projekteve zhvilluese me rëndësi për menaxhimin e integruar të zonës bregdetare;
– Sigurimin e zhvillimit të qëndrueshëm të turizmit, nëpërmjet inspektimit dhe kontrollit të veprimtarive turistike.

BREGDETI

VELIPOJË

SHËNGJIN

TALE (LEZHE)

GJIRI I LALZIT

DURRËS

GOLEM

VLORË

DHËRMI

HIMARË

BORSH

SARANDË

PARTNERËT TANË

BLOGJET TONA!

Raportet vjetore

  • access_time Nov 23, 2023

RAPORT-SEZONI-TURISTIK-2021-AKB

Read More
Porti i Shëngjinit access_time Jul 17, 2023
Porti I Sarandes access_time Jul 17, 2023
Porti I Vlorës access_time Jul 17, 2023

Primary Color

Secondary Color

https://bregdeti.gov.al/wp-content/themes/yachtsailing