Kanali i Çukës, Butrint, Kepi i Sillos

Park Kombëtar, pjesë e Trashëgimisë Botërore nga UNESCO. Kompleks ligatinor i cili gjendet në pjesën jug-perëndimore të Shqipërisë, e njohur për monumentet arkeologjike (porti antik i Butrintit), rëndësinë historike dhe pasurinë natyrore. Zona qëndrore është e përbërë nga një lagunë tektonike prej 1600 ha, e njohur si Liqeni i Butrintit, që rrethohet nga kodra të pyllëzuara, male si dhe plotësohet nga deti dhe ujërat e ëmbla të kënetave. Aktivitetet kryesore që zhvillohen janë peshkimi, kultivimi i midhjeve, vreshtaria dhe turizmi kulturor. Siti Ramsar nr.1290

Primary Color

Secondary Color

https://bregdeti.gov.al/wp-content/themes/yachtsailing