Author: adminbregdet

Porti i Shëngjinit

Porti i Vlorës është porti i dytë për nga madhësia dhe rëndësia në Republikën e Shqipërisë për përpunimin e mallrave dhe transportin e udhëtarëve. Për më shumë informacion mund të gjeni  në www.portivlore.al.

read more

Porti I Sarandes

Porti i Vlorës është porti i dytë për nga madhësia dhe rëndësia në Republikën e Shqipërisë për përpunimin e mallrave dhe transportin e udhëtarëve. Për më shumë informacion mund të gjeni  në www.portivlore.al.

read more

Porti I Vlorës

Porti i Vlorës është porti i dytë për nga madhësia dhe rëndësia në Republikën e Shqipërisë për përpunimin e mallrave dhe transportin e udhëtarëve. Për më shumë informacion mund të gjeni  në www.portivlore.al.

read more

Porti I Durrsit

Porti I Durrsit

Porti i Durrësit është porti detar më i madh dhe më i rëndësishëm i Republikës së Shqipërisë. Ai ndodhet pothuajse në qendër të bregdetit dhe është 35km larg kryeqytetit të Shqipërisë, Tiranës. Me ligjin nr. 9130 datë 08.09.2003 ky port u kthye në Autoritet Portual. Për më shumë nformacion mund të gjeni në http: http://www.apdurres.com.al/.

read more

Takim për mundësi bashkëpunimi midis Via Egnatias dhe Via Francigena

Takim për mundësi bashkëpunimi midis Via Egnatias dhe Via Francigena

Me datë 8.01.2016, Drejtori i Përgjithshëm i Agjëncisë Kombëtare të Bregdetit pati një takim me Presidentin e Federatës Europiane të Via Francigena, Massimo Tedeschi. Ky ishte një takim për mundësi bashkëpunimi midis Via Egnatias dhe Via Francigena në zhvillimin e turizmit kulturor.

Projekti për kthimin e Via Egnatia në një itinerar kulturor do të jetë një projekt mjaft i rëndësishëm i cili këtë vit do të jetë prioritet për Agjencinë Kombëtare të Bregdetit. Në bazë të këtij projekti do të bëhet e mundur tërheqja e sa më shumë turistëve që të vizitojnë dhe të përshkojnë rrugën Egnatia në sezonin e ardhshëm turistik veror.

Via Francigena është emri i përbashkët i një rruge të lashtë pelegrinazhi me drejtimin nga Franca në Romë, edhe pse vlerësohet se ajo e ka pikënisjen shumë më larg, në qytetin e katedrales angleze të Canterbury. Si e tillë, rruga kalon nëpër Angli , Francë, Zvicër dhe Itali. Rruga ishte i njohur në Itali si ” Via Francigena ” (Rruga që vjen nga Franca ” ose ” Via Romea Francigena. Në kohët mesjetare ajo ishte një rrugë e rëndësishme pelegrinazhi për ata që dëshironin të vizitonin Selinë e Shenjtë dhe varrezat e apostujve Shën Pjetër dhe Shën Pali.

read more

Ishulli i Sazanit rekomandohet nga Lonely Planet si destinacion turistik për vitin 2016

Ishulli i Sazanit rekomandohet nga Lonely Planet si destinacion turistik për vitin 2016

Prestigjozja Lonely Planet, sapo ka botuar librin më të fundit “New in Travel”, në të cilin listohen disa prej vendeve më emocionuese dhe përvojat e reja të udhëtimit nëpër botë gjatë 2016. Kjo listë është hartuar nga ekspertët e Lonely Planet të cilët kanë vendosur destinacionet më të reja në udhëtim dhe që përmbushin dëshirat e gjithësecilit.

Kjo listë e gjatë paraqet 31 destinacionet që duhet të vizitohen patjetër gjatë 2016 duke filluar me vizitën në vullkanin më të lartë në Nikaragua, Zip-line midis shkrepave dhe fushave të mbjella me duhan në Viñales apo të mrekullohen nga Louvre në Abu Dhabi. Ndër destinacione të tjera për tu parë kjo listë rradhit edhe Ishullin e Sazanit në Shqipëri.

Në hapësirën e rezervuar për Ishullin e Sazanit, Lonely Planet shkruan:
“Shqipëria ka filluar të hapë atraksione të reja në një përpjekje për të tërhequr më shumë vizitorë në brigjet e saj misterioze. Magjepsës Ishulli “fantazëm” i Sazanit, më i madhi në bregdetin shqiptar, është një destinacion i cili shërben më së miri për këtë qëllim. Kjo bazë ushtarake e periudhës Komuniste e pozicionuar në mënyrë shumë strategjike (rreth 45 minuta me anije nga Porti i Vlorës, ku takohen deti Adriatik dhe deti Jon) ka qënë bazë edhe për një nëndetëse Sovjetike. Ndërtesat e braktisura të banimit dhe një shkollë e abandonuar krijojnë një atmosferë drithëruese në këtë version mesdhetar të setit të filmit Lost. Sazani është hapur për publikun në verë 2015, tërheq vizitorët me atmosferën e tij post-apokaliptike si dhe terreni i përshatshëm për ecje në mes të pishave, me pamjen e përsosur të detit në sfond.”

Hapja e Ishullit të Sazanit është një nisëm e Agjencisë Kombëtare të Bregdetit për ta kthyer në destinacion turistik. Agjencia ka hartuar edhe planin e menaxhimit për këtë ishull në bashkëpunim me Conservattoire du Littoral dhe PIM Initiative në Francë.

read more

Adventure Travel Fair: Londër

Adventure Travel Fair: Londër

Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Kombëtare të Bregdetit, z.Auron Tare, ka marrë pjesë në Panairin e zhvilluar në Londër në datat 23-24 Janar 2016. Qëllimi i këtij panairi është prezantimi i eksperiencave të reja dhe destinacioneve të reja turistike. AKB në këtë panair ka prezantuar edhe projektin e Via Egnatia, i cili ka ngjallur shumë interes.

read more

Agjencia Kombëtare e Bregdetit ka nisur një seri takimesh me të gjitha bashkitë e vendit në bregdet

Agjencia Kombëtare e Bregdetit ka nisur një seri takimesh me të gjitha bashkitë e vendit në bregdet

Agjencia Kombëtare e Bregdetit ka nisur takime me të gjitha bashkitë në bregdet për të diskutuar rreth hartimit të planeve menaxhuese të zonave bregdetare. Gjatë këtyre takimeve është diskutuar se cfarë do të bëhet konkretisht përgjatë vijës bregdetare në mënyrë që të evitohen gjatë sezonit të ri turistik problematikat e hasura deri më sot.

read more

“Est Ovest” dedikon emision për Via Egnatia

“Est Ovest” dedikon emision për Via Egnatia

Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Bregdetit, z.Auron Tare, ka dhënë një intervistë për televizionin Italian Rai 3. Programi i mirënjohur “Est Ovest” do të dedikojë një hapësirë mbi turizmin kulturor përgjatë Via Egnatia si dhe shndërrimi i këtij aseti të rëndësishëm në një produkt turistik ndërkombëtar. Gjatë kësaj interviste të kryer në terren, u diskutua se si Via Egnatia do të jetë një promotor i rëndësishëm i lidhjeve të intenerareve kulturore ballkanike me Italinë si dhe ndikimi i saj në ekonomitë rurale të Shqipërisë dhe Ballkanit.

 

read more

Primary Color

Secondary Color

https://bregdeti.gov.al/wp-content/themes/yachtsailing