HomeTë rejatLajmeLajme 2015

AKB merr pjesë në forumin ndërkombëtar të Singaporit për turizmin

Në Singapor u zhvillua Konferenca e parë me temë “Dinamika e trashëgimisë detare dhe turizmi kulturor”, organizuar nga Universiteti i Teknologjisë “Nanyang” dhe Autoriteti shtetëror Detar i këtij vendi. Kjo konferencë mblodhi për herë të parë ekspertë të fushës nga e gjithë bota, të cilët sollën  modele dhe tema, që

Lexo më shumë: Forumi Ndërkombëtar i Turizmit

Agjencia Kombëtare e Bregdetit në takim me Ndërmarrjen Shtetërore për të Mirat Detare në Mal të Zi

Në datat 16-17 nentor, Agjencia Kombëtare e Bregdetit realizoi një takim me homologen e saj në Mal të Zi. Ky takim ishte në kuadër të shkëmbimit të eksperiencave si dhe për diskutimin e projekteve të  përbashkëta që mund të 

Lexo më shumë: AKB takim në Mal të Zi

Zhvillimi i qëndrueshëm i ishujve të vegjël. 

Një iniciative e ndërmarrë nga Conservattoire du Littoral Francez solli bashkë një numër ekspertësh dhe 

Lexo më shumë: Zhvillimi i ishujve të vegjël

Agjencia e Bregdetit, në takimin e KE-së për itineraret turistik ne Madrid

Agjencia Kombëtare e Bregdetit merr pjesë për herë të parë në një takim të organizuar nga Këshilli i Europës në Madrid, mbi itineraret kulturore dhe turistike europiane. 

Lexo më shumë: Takim i KE për itineraret turistike

Plani per Sazanin paraqitet në Samitin Botëror të Agjencive të Bregdetit

 

Plani shqiptar për transformimin e ishullit të Sazanit në një destinacion turistik të rëndësishëm është paraqitur në samitin e agjencive të bregdetit të Europës dhe vendeve të Mesdheut që është zhvilluar në Antibe të Francës. 

Lexo më shumë: Plani për Sazanin

Studentë dhe profesorë nga Venecia i bashkëngjiten projektit “Via Egnatia”

 

35 studentë dhe profesorë të Universitetit të Venecia-s, së bashku me Agjencinë Kombëtare të Bregdetit kanë filluar 

Lexo më shumë: Venezia dhe "Via Egnatia"

Ishulli i Sazanit hapet për turistët

Nga 25 Korriku, ishulli i Sazanit është hapur për turistët vendas dhe të huaj si një destinacion turistik, historik dhe natyror. 

Hapja e ishullit është

Lexo më shumë: Ishulli i Sazanit hapet për turistët

Ish ministri i jashtëm francez Vedrine viziton Sazanin

 

Ish-Ministri i Jashtëm Francez Hubert Vedrine ka vizituar ishullin e Sazanit ku është pritur nga stafi i Agjencisë Kombëtare të Bregdetit. Gjate vizitës së tij ish-Ministri është njohur me të shkuarën dhe projektet që ka qeveria shqiptare për kthimin e Sazanit në një atraksion eko-kulturor. 

Lexo më shumë: Ish ministri i jashtëm francez Vedrine viziton Sazanin

Ishulli i Sazanit ka tërhequr edhe vemendjen e mediave te huaja

 

Më poshtë gjeni artikujt e shkruar nga media e huaj për Ishullin e Sazanit:

 

Daily News -  Derelict Albanian military island opens up to tourists

 

Lexo më shumë: Mediat e huaja shkruajnë për ishullin e Sazanit

Plani i menaxhimit për ishullin e Sazanit

 

Agjencia Kombëtare e Bregdetit në bashkëpunim me Conservattoire du Littoral dhe PIM Initiative realizuan planin e menaxhimit të ishullit të Sazanit.

Plani i menaxhimit është bazuar

Lexo më shumë: Plani i menaxhimit për ishullin e Sazanit

Studentë amerikanë në Tiranë

18 studentë nga Universiteti i Michigan në SH.B.A, kane kryer praktikën e tyre studimore pranë institucioneve shteterore.  

Lexo më shumë: Studente amerikan në Tiranë

Stafi i Ndërmarrjes Shtetërore i të Mirave Detare, vizitë në Tiranë

Në vijim të vizitës që Agjencia Kombëtare e Bregdetit bëri në Mal të Zi gjatë muajit nëntor edhe stafi i Ndërmarrjes Shtetërore i të Mirave Detarë në Mal të Zi erdhi në Shqipëri. Këto vizita ishin në kuadër të baskëpunimit dhe shkëmbimit të eksperiencave nga të dyja palët.

Lexo më shumë: Stafi i Ndërmarrjes Shtetërore i të Mirave Detare vizitë në Tiranë

Copyright © Agjencia Kombëtare e Bregdetit 2015

Powered by KemiNet.net  

               Na ndiqni në: